Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Sydney

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Sydney
Publicat: 13/01/2016, 10:07

Românca a câștigat al doilea meci pe care l-a disputat în acest an după o oră și 38 de minute.

Halep a trecut cu bine primul examen important al acestui sezon, întâlnirea cu Pliskova, o jucătoare de 1,86 metri înălțime, care „cochetează” cu Top 10 WTA (a fost pe locul 7 în august 2015). Partida a fost tensionată, cu reușite, dar și cu multe greșeli neforțate de ambele părți – 33, Halep și 43, adversara ei – un meci tipic pentru începutul de an. Românca a căutat să o țină în spatele terenului pe rivală, cu mingi lungi, să o deplaseze cât mai mult pe destul de imobila sportivă din Cehia și să se ferească de lovitura de dreapta a acesteia. Din acest motiv, a trimis multe mingi în aut și s-a enervat de multe ori, lovind cu racheta terenul. Ca de obicei, sportiva din Constanța a alergat mult și a acoperit foarte bine terenul, fără să mai acuze probleme la tendonul lui Ahile, ca în meciul de marți, cu Caroline Garcia. Simona Halep s-a apărat foarte bine în momentele de agresivitate ale Karolinei Pliskova, iar serviciul româncei a fost mai eficient, cu 70 la sută proporția de reușită a primului.

La rândul ei, Pliskova a căutat să evite reverul Simonei Halep și să fie cât mai ofensivă. Însă „regina așilor” anul trecut – 517 în 75 de partide – a servit imprecis (49 la sută proporția de reușită a primului), lipsindu-i astfel principala armă. Jucătoarea din Cehia a avut momente de revenire în joc și posibilități de preluare a controlului partidei, pe care însă le-a risipit.

Meciul a început cu câte un ghem câștigat de fiecare sportivă, apoi Halep a profitat de imprecizia adversarei sale și s-a distanțat la 5-1. Pliskova a reușit să-și facă serviciul, apropiindu-se la 2-5. A urmat o „pană de curent” în jocul româncei, astfel că Halep a pierdut zece mingi la rând și scorul a devenit 5-4 pentru ea, înainte de a servi pentru set. În acel moment, ambele jucătoare au cerut intervenția antrenorilor lor. Darren Cahill i-a transmis lui Halep să fie relaxată să se gândească la importanța ghemului următor, dar să nu îl privească precum unul decisiv. Românca a ieșit din impas și a închis setul cu 6-4, la a doua minge, nu înainte de a salva o posibilitate de 5-5.

Simona Halep a menținut forma pozitivă în primul ghem din setul secund, a condus cu 40-0 pe serviciul jucătoarei din Cehia, dar Pliskova a servit doi ași și a pus o minge în colțul terenului. Tot Pliskova și-a trecut pe tabelă ghemul, profitând de două erori neforțate ale adversarei. Și Halep și-a fructificat serviciul, după un ghem lung, apoi a reușit break-ul și s-a desprins la 3-1 și ulterior la 4-2. Sportiva cehă nu a cedat și a egalat la 4. Au urmat alte trei ghemuri la rând câștigate de o jucătoare pe serviciul celeilalte La 6-5 pentru ea, Halep l-a chemat din nou pe Cahill, care a coborât încet din tribună și s-a îndreptat agale către eleva sa. Cu mult calm, tehnicianul australian i-a cerut Simonei Halep să aleagă cum va juca următorul ghem, pe mâna ei sau pe cea a adversarei. Halep a spus că pe mâna ei și, la fel ca în finalul primului set, a pus capăt meciului la a doua minge, după ce a salvat o posibiliate de break.

Simona Halep a ridicat astfel la trei numărul victoriilor cu Pliskova, toate în două seturi aprig disputate. La precedentele competiții, românca a câștigat turneul după ce a învins-o pe Karolina Pliskova: în finală la Dubai și în optimi de finală la Indian Wells.

În faza următoare, Halep va evolua împotriva jucătoarei ruse Svetlana Kuznețova, locul 25 WTA, care a învins-o, tot miercuri, pe italianca Sara Errani, locul 19 WTA, cu scorul de 7-6 (1), 6-0.

Simona Halep, 24 de ani, și Svetlana Kuznețova, 30 de ani, fostă ocupantă a locului 2 mondial în 2007, s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, sportiva din Constanța conducând cu 3-2. Ultima lor partidă a avut loc în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediția 2014, iar Simona Halep a câștigat cu 6-2, 6-2.

Calificarea în semifinale este recompensată la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari și cu 185 de puncte WTA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
Câţi bani au românii în Pilonul II de pensii. Suma e de 3 ori mai...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Plângea lângă fată”. Mărturii cutremurătoare făcute de martorii accidentului din Timiș, în urma căruia o...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Decizie pentru cei cu venituri SUB 2.000 DE LEI. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar...
Prognoza meteo actualizată. Ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
30.000 de ani de istorie arată că vremurile grele fac societățile umane mai rezistente
×